BINNENPLEISTER
-
Pleisteren - dikpleister
-
Plamuren - dunpleister
-
Plaatsen van gyprocwanden
Voor al je binnenpleister
Zowel pleisteren (dikpleister), plamuren (dunpleister) als het plaatsen van gyproc- en gyplatplaten nemen we voor onze rekening. We leggen je graag het verschil uit.
Pleisterwerk of dikpleister
Pleisterwerk is de klassieke binnenafwerking voor veelvoorkomende bouwmaterialen zoals metselwerk, betonblokken en snelbouwstenen. Verder wordt dikpleister ook toegepast op speciale gipskartonplaten, zoals onder dakgebinten.
Meestal heeft een pleisterlaag een gemiddelde dikte van ongeveer 10 mm. Bij renovaties kan dit oplopen tot 20 à 25 mm, afhankelijk van de staat en vlakheid van de ondergrond. In elk geval moeten verflagen of oude bestaande (losse) pleisterlagen verwijderd worden.
Plamuren of dunpleister
Dunpleister is ideaal in situaties waar een subtiele correctie van de ondergrond nodig is. Denk bijvoorbeeld aan kleine barsten, deuken of andere onregelmatigheden. Het is een fijne afwerkingslaag van minder dan 5 mm die de ondergrond klaarmaakt om te schilderen of behangen.
Dankzij de dunne applicatie en de fijne textuur is dunpleister bijzonder geschikt voor gipsplaten en verticale oppervlakken zoals wanden en plafonds.
Mogelijke afwerkingsgraden
Bij plamuren onderscheiden we verschillende afwerkingsgraden. We helpen je graag om te bepalen welke voor jou het meest geschikt is.
-
F1
F1 is het basisvoegwerk dat volstaat voor bekleding met platen, panelen of tegels. Een minimale voegafwerking in één arbeidsgang is voldoende, waarbij het voegen van bevestigingspunten (vijzen) niet nodig is.
-
F2a
F2a is de standaard en is van toepassing wanneer er niets vermeld wordt over de afwerkingsgraad in het lastenboek of andere communicatie. Hierbij worden bramen en groeven beperkt. In vergelijking met F1 vergt F2a een navoeging in één of twee arbeidsgangen (vb. Knauf Uniflott/Jointfiller + Knauf Jointfinisher of F2F Filler to Finisher). Opvoegen van de bevestigingspunten is in dit geval wel noodzakelijk.
-
F2b
F2b is hetzelfde als F2a, met als verschil dat een extra pleisterlaag (bijvoorbeeld Knauf F2F) op het volledige oppervlak wordt aangebracht door middel van schrapen. Door deze bewerking ontstaat een uniform zuigvermogen van de ondergrond en verbetert de oppervlakte van de drager. De pleisterlaag is dun genoeg zodat na bewerking de ondergrond er doorheen schijnt. Het voegen van bevestigingspunten is opnieuw vereist en onregelmatigheden worden tot een minimum beperkt. F2b raden we voornamelijk voor plafonds aan.
-
F3
F3 wordt beschouwd als de hoogste afwerkingsgraad. Voor dit niveau moet het volledige oppervlak worden bepleisterd met een filmvormende pleister voor gipsplaten. Knauf F2F is het meest geschikte product hiervoor. Deze laag wordt meestal gespoten.
Plaatsen van gyprocwanden
Ruimtes opnieuw indelen of een bestaande muur een make-over geven? Dat doe je eenvoudig aan de hand van gyprocwanden en gyprocplafonds. Bij Manforce plaatsen we zowel gyprocmuren als brandwerende en akoestische muren. Neem contact met ons op en samen bepalen we de beste oplossing voor jouw project.
Op ons kun je bouwen
Van firma voor kleine renovaties naar specialist in vloerisolatie, chape en pleisterwerken. Manforce staat vandaag voor kwaliteit en snelheid. Bij elk project steekt ons team graag - letterlijk - de handen uit de mouwen om een succesvol resultaat te garanderen.
Pleisteren of plamuren?
We helpen je graag!
Veelgestelde vragen over pleisterwerken
-
De droogtijd van pleisterwerk is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de pleisterlaag, de luchtvochtigheid, de temperatuur en de ventilatie in de ruimte. Over het algemeen kan pleisterwerk dat op muren is aangebracht, binnen 24 tot 48 uur volledig droog zijn. Bij plafonds duurt het iets langer, aangezien de zwaartekracht de droging vertraagt. Onze vakmannen zullen je steeds een richtlijn meegeven.
-
De omvang van het project, het type pleisterwerk dat wordt gebruikt en de staat van de ondergrond spelen een grote rol in de prijsbepaling. We maken voor jou graag een offerte op maat.
-
Of je nieuw pleisterwerk moet schuren of niet, hangt af van het type pleisterwerk dat je hebt aangebracht en het gewenste eindresultaat. Wil je een perfect glad oppervlak zonder oneffenheden, dan helpt schuren om eventuele kleine onvolkomenheden glad te maken voordat je verder gaat met het schilderen of afwerken van het oppervlak. Schuren helpt bovendien om de hechting van de verf te verbeteren.
-
Ja, over het algemeen wordt het aanbevolen om een primer te gebruiken voordat je pleisterwerk schildert of afwerkt. Zo zorg je voor een betere hechting en gaat je verflaag langer meer.
Manforce plaatst je vloerisolatie, de vloerverwarmingsbuizen, de chape en pleister in maximaal 10 werkdagen in naadloos opeenvolgende fases waardoor de woning 2 maand sneller afgewerkt wordt.
Deze ‘ketting’ van diensten is mogelijk dankzij een uitgekiende organisatie en de inzet van gespecialiseerd materiaal.