Renoveer doordacht

Dit zijn de 3 bouwstenen van een geslaagde renovatie.

Plan je een grondige renovatie van je woning? Kijk verder dan het esthetische aspect en kies voor comfort, duurzaamheid en energie-efficiëntie op lange termijn. Vloerisolatie, chape en pleisterwerken zijn de fundamenten van een geslaagde renovatie. Deze drie bouwstenen zorgen ervoor dat je woning niet alleen mooi oogt, maar ook optimaal presteert. Door ze vanaf het begin goed aan te pakken, leg je de basis voor een woning die klaar is voor de toekomst.

Vloerisolatie, jouw basis voor comfort en efficiëntie

De eerste stap naar een energiezuinige en comfortabele woning is het plaatsen van vloerisolatie. De juiste vloerisolatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in je woning. Geen koude voeten meer op winterse ochtenden en een koelere woning tijdens hete zomers. Dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat voor het hele gezin en verlaagt je energiekosten aanzienlijk.

Daarnaast verhoogt vloerisolatie de levensduur van je vloer en helpt het om vochtproblemen te voorkomen. Kortom, vloerisolatie is goed voor jouw gezondheid, je portemonnee én het klimaat. Benieuwd hoeveel je kan besparen met vloerisolatie en welke soort de hoogste isolatiewaarde heeft? Je leest het in het artikel ‘Isolatie, de eerste stap naar een energiezuinige woning’.

Chape, de stevige ondergrond van jouw woning

Na de vloerisolatie komt de chape aan bod. De chape zorgt ervoor dat in een volgende fase je vloer perfect egaal en stabiel afgewerkt kan worden. Of je nu parket, tegels of laminaat legt, chape is de basis voor een mooi eindresultaat. Deze zogenaamde dekvloer vangt oneffenheden in de ondergrond op en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht over de vloer. Hierdoor ontstaat een solide basis waarop jouw uiteindelijke vloerbekleding perfect tot zijn recht komt. 

Verder beschermt een goede chapelaag je nutsleidingen en draagt het bij aan een betere warmteverdeling in het geval van vloerverwarming. Zo krik je met een isolerende chape het comfort in je woning op.

Pleisterwerken, voor een strakke en duurzame afwerking

Vloerisolatie en chape vormen de technische basis van je renovatie. Pleisterwerken zorgen voor de finishing touch. Binnenbepleistering van je muren en plafonds zorgt voor een strakke afwerking en maakt de ruimte visueel aantrekkelijk. De pleisterlaag is duurzaam en vermindert de kans op scheuren en barsten in de muren. Het gladde oppervlak wordt zo een uitstekende basis voor verdere afwerkingen zoals schilderwerk en behang. Bovendien draagt ook pleisterwerk bij aan een betere thermische én akoestische isolatie van je woning. De extra laag houdt je woning aangenaam warm en dempt het geluid. 

De heilige drievuldigheid van het renoveren

Bij renoveren komt heel wat kijken. Door te investeren in kwalitatieve vloerisolatie, chape en bepleistering, zorg je voor een stevige basis, zowel technisch als ethisch. Geen idee hoe en waar te beginnen? Onze vakmannen staan voor je klaar. Contacteer ons voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Volgende
Volgende

Vloerisolatie, de eerste stap naar een energiezuinige woning