Vloerisolatie,
de eerste stap…

…naar een energiezuinige woning

Een energiezuinige woning is vandaag the way to go. De energiekosten swingen de pan uit en duurzaamheid staat met stip in de agenda van de bouwsector. Om een duurzame thuis te realiseren is een goede isolatie essentieel. Heel wat warmte gaat namelijk verloren via de vloer. Sta je op het punt om jouw droomwoning te realiseren? Of plan je een grondige renovatie? Door te kiezen voor kwalitatieve vloerisolatie, zit je goed voor de toekomst.

Waarom is vloerisolatie belangrijk? 

Warme voeten tijdens de wintermaanden en een heerlijk koel binnenklimaat in de zomer. Een luxe die dankzij vloerisolatie mogelijk wordt. Waar isolatie in de winter warmte binnenhoudt, houdt het in de zomer de warmte net buiten. Op deze manier geniet je binnenshuis van een aangename temperatuur, ongeacht het seizoen. 

Bovendien draagt isolatie bij aan een gezonder binnenklimaat. De isolatie fungeert als een barrière die voorkomt dat vocht uit de ondergrond je woning binnendringt. De kans op vochtproblemen vermindert aanzienlijk en je creëert een comfortabele en gezonde leefomgeving. Vloerisolatie vormt zo een onmisbaar element voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Besparing vloerisolatie: wat levert het op? 

Een aangenaam binnenklimaat, zonder dat je verwarming of airco overuren moet draaien? Dat zie je uiteraard ook op je energiefactuur. Bij een niet geïsoleerde vloer ligt de temperatuur rond de 11°C. Dat is best fris en al snel zet je de verwarming een tikkeltje hoger om de koude vloer te compenseren. Met vloerisolatie verhoog je de temperatuur tot wel 20°C. Door minder energie te verbruiken om je woning op te warmen of af te koelen, kan je jaarlijks tot wel 10% besparen op je energiefactuur. 

Verder verbetert isolatie de waarde van je woning. Als je besluit om je woning te verkopen, kan je dat doen met een mooie meerwaarde.

Welke vloerisolatie heeft de hoogste isolatiewaarde? 

Er zijn vandaag heel wat verschillende soorten vloerisolatie. Welke het meest geschikt is, hangt onder andere af van jouw type vloer, de staat van de ondergrond en je budget. Bij Manforce zijn we fan van PUR en EPS. PUR-isolatie heeft het vermogen om zelfs de kleinste kieren en gaten te dichten. De isolatiewaarde van EPS is iets lager, maar dankzij het lichte gewicht, is het perfect voor tussenverdiepingen en zolders. Beide zijn een betaalbare en duurzame oplossing voor een comfortabele woonomgeving. 

Wil je advies over het juiste materiaal voor jouw woning? Onze specialisten helpen je graag verder. 

Kies voor een vakkundige plaatsing van je vloerisolatie

Door te kiezen voor een specialist ben je verzekerd van een vakkundige uitvoering die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ons team staat garant voor een snelle en efficiënte service. Klaar om je energierekening te verlagen en je wooncomfort te verhogen? Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Vorige
Vorige

Doordacht renoveren? Dit zijn de drie bouwstenen van een geslaagde renovatie.